×

212. Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i bazylią

Mój Miś bardzo lubi jajka w każdej postaci. Dlatego też nadchodzące święta są dla niego idealne, bo zanim już przyjdą testuję nowe pomysły na jajka w różnych postaciach, a on robi za mojego kontrolera jakości (czyt. naczelny próbowacz). Tym razem dodałam do farszu jajecznego moich ulubionych suszonych pomidorów i świeżą bazylię. Całość wyszła bardzo aromatyczna i smaczna. Dodatkowym plusem jest to, że wszystko robi się błyskawicznie, więc jak ktoś cierpi na wieczny brak czasu i nigdy nie wyrabia się na czas z przygotowaniami przed imprezą/świętami/spotkaniami towarzyskimi to jest to idealny przepis :)

JAJKA FASZEROWANE SUSZONYMI POMIDORAMI:
(ilości zależą od tego ilu będzie gości i ile jajek trzeba przygotować-ja robiłam testową wersję więc wzięłam "tylko" 5 jajek)
-jajka ugotowane na twardo
-kilka suszonych pomidorów
-garść świeżej bazylii
-łyżka majonezu (w wersji fit jogurtu greckiego)
-sól, pieprz
 
Jajka przekroić na pół i wydrążyć żółtka. Suszone pomidory pokroić w cienkie paski, bazylię wstępnie posiekać. Wszystko razem zblendować na gładko z majonezem i przyprawami. Napełnić gotowym farszem pozostawione białka. Podawać od razu.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Kuchnia Pysznościowa- blog kulinarny , Blogger