×

118. Mrożona coffe mocha

Przepis na tą kawę jest maksymalnie prosty, a jednocześnie dający również maksimum smaku i aromatu. Swego czasu był to mój ulubiony sposób przyrządzania kawy (a jak człowiek pracował w kawiarniach różnych to tych sposobów poznał niemało :)).

ICE CAFFE MOCHA:
-2 kulki lodów waniliowych
-filiżanka espresso
-szklanka mleka
-sos czekoladowy

1. Kawę, mleko i lody waniliowe zmieszać ze sobą dokładnie za pomocą shakera lub blendera. 

2. Do wysokiej szklanki wlać trochę sosu czekoladowego, lub dla większego efektu wizualnego oblać sosem ścianki szklanki. Do szklanki z czekoladą wlać mrożoną kawą...i gotowe :)
Dla większej rozpusty na wierzch kawy można dodać trochę bitej śmietany, ale i bez tego jest pysznie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Kuchnia Pysznościowa- blog kulinarny , Blogger