68. Jajka faszerowane pieczarkami i papryką
Jako, że już za chwilę będą święta, podczas których wszelkie wariacje na temat jajecznych potraw są wskazane, przedstawiam moją wersję faszerowanych jajek. Jednak ostatnio odkryłam, że to cudowna potrawa bo można modyfikować, doprawiać i dodawać tam najprzeróżniejsze dodatki-oprócz dzisiejszego zestawu polecam do jajek dodać również szprotki, musztardę i curry. Pycha :)
JAJKA FASZEROWANE:
-10 jajek
-6-7 sporych pieczarek
-średniej wielkości cebula
-łyżka majonezu
-szczypiorek
-łyżka masła
-sól, pieprz, suszona słodka papryka
1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Wyjąć żółtka, a białka odłożyć na talerz.
2.Pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę, w równie drobną kostkę
pokroić cebulkę. Cebulkę i pieczarki poddusić lekko na maśle, a
następnie wymieszać z żółtkami. Dodać łyżkę majonezu i przyprawy i
nadziać białka otrzymaną pastą.
3.Na wierzch każdego jajka obficie nasypać posiekanym szczypiorkiem.
Mniam, uwielbiam takie jajka z pieczarkami - z dodatkiem papryki muszą być jeszcze pyszniejsze ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńtaemelenri Mark Delgado https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=4liociecuga.Descargar-Rush-For-Glory-gratuita
OdpowiedzUsuńsubtairenne
0haureYpaupo Shawn Platt https://www.cornielingenieria.com/profile/aleecealeecealeece/profile
OdpowiedzUsuńdispcamising
Ybronadtemphi-1989 Rama Gardner Software
OdpowiedzUsuńCheck it
install
venbemave